våra maskiner

Maskiner som ställer in sig helt utefter dina mål och förutsättningar

vi coachar dig till ett aktivt liv

Med modern teknik i kombination med lång erfarenhet av hälsa och träning bland våra coacher har vi utvecklat ett koncept som ger dig alla förutsättningar för att lyckas.
I vår intelligenta utrustning blir varje maskin, med hjälp av ditt personliga kort, individanpassat. Våra maskiner läser av dina inställningar och vikter samtidigt som en personlig coach alltid finns på plats för att guida och peppa dig i din träning.

individanpassat med smarta maskiner

Vid ditt första träningstillfälle hos oss så ser vi till att ställa in alla maskiner utifrån dina förutsättningar. Detta gör din coach så du behöver inte tänka på någonting. Vi börjar med att utföra en scanning över din längd, dina armar, ben, axlar mm. Alla mått tas för att maskinen sedan ska veta hur längdinställningarna ska göras. Efter detta går ni tillsammans igenom de olika maskinerna och gör olika tester för att se hur din styrka ligger. Maskinerna ställs sedan in efter dessa värden och du kan börja träna redan samma dag.

excentrisk och isokinetiskt träning

excentrisk träning

Excentrisk träning bygger på idrottsvetenskap och betyder egentligen bromsande träning, dvs den delen i en träningsrörelse där du behöver hålla emot vikten och din muskel bli längre. I traditionella träningsmaskiner är detta svårt att uppnå då fysikens lag innebär att om du lyfter 10 kg så vill 10 kg komma tillbaka igen. I vår utrustning så arbetar vi med elmotorer där vi kan ställa in att motorn istället ska trycka hårdare på vägen tillbaka. Till exempel, du lyfter 10 kg men du får 15 kg tillbaka. Då har du ett excentriskt förhållande på 50%

Effektiviteten i denna träningsformen blir 30-50% högre än traditionell styrketräning just för att du inte har möjligheten att vila på tillbakavägen utan din muskel faktiskt behöver kämpa för att hålla emot vikten. Excentrisk träning är fantastiskt men kroppen behöver alltid variation och därför så varierar vi väldigt ofta för våra medlemar för att de ständigt ska utveckla sin fysik.

isokinetisk träning

Isokinetiskt träning innebär att hastigheten alltid är konstant under hela rörelsen, oavsett hur stark du är eller hur explosiv din rörelse är. Isokinetisk träning passar otroligt bra som rehabiliteringsträning då hastigheten är konstant och du får en väldig kontroll i din rörelse som minimerar skaderisken.

Fördelen med den isokinetiska träningen som vi bedriver är också att vi kan använda den för dem som vill träna upp sin maxstyrka eller träna extra hårt i perioder. Då hastigheten alltid är konstant oavsett hur hårt du pressar så kan du använda denna inställning för att ta i maximalt vid varje repetition. Du får då en väldigt uttröttande effekt på muskeln som i allra högsta grad är muskeluppbyggande.

för dig som vill veta mer

Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp och berättar mer!

så tycker våra medlemmar:

Är inne på år två i min viktminskningsresa och har på en månad gjort samma resultat som på ett helt träningsår. Grymmare och mer peppande träningscoacher finns inte någon annan stans.
- Rebin 21
Bästa gymmet ever! Väldigt bra gym om man behöver hitta motivationen. Personal som peppar och stöttar en jämt.
- Sandra 26
Det bästa gymmet i stan om man vill träna cirkelträning. Bästa personalen som verkligen bryr sig om oss som tränar.
- Anders 54
Bästa gymmet, bra snabb utveckling på träningen utan att få ont. Härliga. Trevliga och kunniga tränare.
- Cecilia 45
Super duper på Omnia, här får du verkligen allt plus lite till.
- Gun 64
Älskar detta gymmet! Jättebra träningscoacher som alltid finns till hands.
- Therese 31
Hemtrevligt och varmt. Fint mottagande och engagerad personal.
- Robert 60
På Omnia får jag hjälp med träningen utifrån mina mål. Tack till hela teamet på Omnia.
- Camilla 52
Ett extremt personligt ställe där det finns såväl kaffe, frukt, hårprodukter samt tops till förfrågande.
- Robin 34
Tack Omnia för att jag varje dag kommer steget närmare min dröm.
- Lovisa 23
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.